Gastro-Inox delovna miza iz nerjavečega jekla AISI 430 brez podnožja, 1800x700x850mm, ojačana z 18mm debelo oplaščeno iverno ploščo, 301.142, 7445908382309
Okovje in večina opreme, ki je potrebna v današnjih profesionalnih kuhinjah, je večinoma izdelana iz nerjavečega jekla. Nekateri razlogi za to izbiro so vzdržljivost, moč, 100-odstotna možnost recikliranja in enostavno čiščenje. Vendar pa obstaja veliko različnih vrst nerjavnega jekla, zato je spodaj kratka razlaga dveh najpogostejših vrst nerjavnega jekla, ki se uporabljata v gostinstvu. Pogost izraz "nerjavno" je pravzaprav napačen, saj izdelki iz nerjavečega jekla nikoli niso popolnoma odporni proti rjavenju. Klor in kisline lahko napadejo nerjavno jeklo in povzročijo njegovo rjavenje. Zato teh izdelkov ne uporabljajte v bližini nerjavečega jekla. Poleg tega vremenski vplivi in vlaga, npr. B. v obalnih območjih (sol), vpliva na nerjavno jeklo. Pogosto uporabljena okrajšava AISI pomeni "American Iron and Steel Institute" in je ameriški standard, ki označuje kakovost nerjavečega jekla. AISI 430 – NAJBOLJ POGOSTA IN CENEJŠA ZLITINA NERJAVEČEGA JEKLA Nerjaveče jeklo AISI 430, znano tudi kot nerjaveče jeklo 18/0, je ena najpogostejših sestav nerjavečega jekla, ki se uporablja v gostinstvu. Zlitina je sestavljena iz 18 % kroma in 0 % niklja. To je cenovno ugoden sklop iz nerjavečega jekla in je idealen za uporabo v gostinstvu. Ta oblika nerjavečega jekla je magnetna. AISI 304 – POGOSTA V BOLJŠIH PROFESIONALNIH KUHINJAH Nerjaveče jeklo AISI 304, znano tudi kot nerjaveče jeklo 18/10, je dražje od AISI 430. Zlitina je sestavljena iz 18 % kroma in 8 % do 12 % niklja. Zaradi te sestave je veliko bolj vzdržljiv in odporen proti koroziji. Ta vrsta nerjavečega jekla ni magnetna.
Gastro-Inox delovna miza iz nerjavečega jekla AISI 430 brez podnožja, 1800x700x850mm, ojačana z 18mm debelo oplaščeno iverno ploščo, 301.142, 7445908382309
Okovje in večina opreme, ki je potrebna v današnjih profesionalnih kuhinjah, je večinoma izdelana iz nerjavečega jekla. Nekateri razlogi za to izbiro so vzdržljivost, moč, 100-odstotna možnost recikliranja in enostavno čiščenje. Vendar pa obstaja veliko različnih vrst nerjavnega jekla, zato je spodaj kratka razlaga dveh najpogostejših vrst nerjavnega jekla, ki se uporabljata v gostinstvu. Pogost izraz "nerjavno" je pravzaprav napačen, saj izdelki iz nerjavečega jekla nikoli niso popolnoma odporni proti rjavenju. Klor in kisline lahko napadejo nerjavno jeklo in povzročijo njegovo rjavenje. Zato teh izdelkov ne uporabljajte v bližini nerjavečega jekla. Poleg tega vremenski vplivi in vlaga, npr. B. v obalnih območjih (sol), vpliva na nerjavno jeklo. Pogosto uporabljena okrajšava AISI pomeni "American Iron and Steel Institute" in je ameriški standard, ki označuje kakovost nerjavečega jekla. AISI 430 – NAJBOLJ POGOSTA IN CENEJŠA ZLITINA NERJAVEČEGA JEKLA Nerjaveče jeklo AISI 430, znano tudi kot nerjaveče jeklo 18/0, je ena najpogostejših sestav nerjavečega jekla, ki se uporablja v gostinstvu. Zlitina je sestavljena iz 18 % kroma in 0 % niklja. To je cenovno ugoden sklop iz nerjavečega jekla in je idealen za uporabo v gostinstvu. Ta oblika nerjavečega jekla je magnetna. AISI 304 – POGOSTA V BOLJŠIH PROFESIONALNIH KUHINJAH Nerjaveče jeklo AISI 304, znano tudi kot nerjaveče jeklo 18/10, je dražje od AISI 430. Zlitina je sestavljena iz 18 % kroma in 8 % do 12 % niklja. Zaradi te sestave je veliko bolj vzdržljiv in odporen proti koroziji. Ta vrsta nerjavečega jekla ni magnetna.